ENG BIO   FR BIO

Kristien Ceuppens studeerde aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Antwerpen bij Paul Dombrecht en Joris Vandenhauwe en is sindsdien een graag geziene gaste in de Belgische orkestwereld ( o.a. deFilharmonie, de Koninklijke Muntschouwburg, l’Orchestre Philharmonique de Liège en het Brussels Philharmonic).

In Duitsland werd ze geregeld uitgenodigd door het Symfonieorkest van de WDR in Keulen.

Deze ruime activiteit, samen met een lesopdracht in het Deeltijds Kunstonderwijs, hinderde haar niet om zich meer en meer toe te leggen op haar andere passies: hedendaagse muziek, crossover en/of schemerzones tussen duidelijk afgebakende genres.

Met onder meer het Ictus-ensemble het Duitse Musikfabrik en het Portugese ensemble Remix staat ze geregeld op de podia van de grote festivals van de hedendaagse muziek in Europa (Ruhr Trienale, Berliner Festspiele, Musica Straatsburg, Holland Festival, Ars Musica,…)

Ook in multi-disciplinaire producties (met het oude muziek ensemble Zefiro Torna en danscompagnie Thomas Hauert/Zoo, gitarist/componist Aram Van Ballaert en actrice Sarah Vertongen) en als studio-muzikante toont Kristien haar eigenzinnige keuzes.

"Of het nu gaat om een solopartij in Jonathan Harvey’s emblematisch orkestwerk Speakings (met het orkest van de WDR-Köln op de Ruhr Trienale), de danstheaterproductie op muziek van Mahler ("Der Abschied") met Ictus/Rosas), optreden met de de jazzband van Belgisch saxofonist Bruno Vansina (o.a. Jazz Middelheim), muziektheatraal werk met de Catalaanse wonderboys van La Fura dels Baus en ensemble Musikfabrik (Köln) of de legendarische Yellow Shark transcripties van Frank Zappa (met het Portugese Remix-ensemble): steeds is Kristiens muzikaal-intelligente wendbaarheid aan zet."